Wij doen in 2009 weer mee met zomercarnaval!

De leiding van Grupo Carnaval Dominicano heeft besloten in 2008 niet mee te doen met de Zomercarnavalparade. Wij gaan een jaar tussenuit ! In 2009 doen wij weer mee met de Zomercarnavalparade.

 

 

Onze Katy is zomercarnavalqueen 2006!

De 23-De 23 jarige Katy Cedeño Manzanillo van carnavalsgroep Grupo Carnaval Dominicano is 16 juli jl. gekroond tot Queen Ortel Zomercarnaval 2006. De Queen Election, de verkiezing waar de Queen Zomercarnaval gekozen wordt, vond plaats in de Cruise Terminal, Rotterdam. Acht kandidates van verschillende carnavalsgroepen dongen in de drie uur durende show mee naar de titel Queen Ortel Zomercarnaval 2006. De van oorsprong Dominicaanse Katy gaat als Queen Zomercarnaval een belangrijke functie vervullen als ambassadrice van het evenement Zomercarnaval.

De jury van de Queen Election roemde de nieuwe Queen om haar sterke communicatieve vaardigheden, haar spontane uitstraling en brede algemene kennis. Om deze redenen zag de jury in haar de beste vertegenwoordigster van het evenement Zomercarnaval. De jury bestond dit jaar uit Nelo Emerencia (juryvoorzitter en bestuurslid Stichting Zomercarnaval Nederland), Gracia Caffé (Redondo Musica), Maritza Russel (directeur Uitgever Marrein Publications), Monica Huiberts (beleidsmedewerker Stichting Rotterdam Festivals), Franklin Oduber (directeur Kabinet Gevolmachtigde Minister van Aruba) en Robert Candelaria (directeur Kabinet Gevolmachtigde Minister van de Nederlandse Antillen).
 

De kandidates presenteerden zich tijdens de gala-avond op verschillende onderdelen. De jury beoordeelde hen op representativiteit en het vermogen om in de media de doelstellingen en kwaliteiten van Zomercarnaval uit te dragen. Daarnaast lette de jury op uitstraling, spontaniteit, dans en improvisatietalent. Hoogtepunt van de Queen Election vormde de bekende laatste ronde, waarin de Queens-in-spé zich op spectaculaire wijze presenteerden in hun carnavalskostuums.